Slevy až 15% na kontaktní čočky Lenjoy

Přihlášení

Jak se chránit před ječným zrnem a co ho způsobuje

Ječné zrno je nepříjemná a bolavá komplikace, a to zejména pro nositele kontaktních čoček. Ti kvůli ječnému zrnu nemohou pět až sedm dnů nosit čočky a musí tak přejít na klasické dioptrické brýle.

Co ječné zrno způsobuje?

Nejčastějšími příčinami a rizikovými faktory ječného zrna jsou imunitní onemocnění, hormonální poruchy, rosacea (porucha sekrece mazových žláz), cukrovka, ale také například zvýšené namáhání oči, zanesení nepořádku pod víčko a v neposlední řadě pak snížená frekvence mrkání, častá při sledování televize nebo monitoru počítače.

Jak ječnému zrnu předcházet?

Zdravý životní styl

Zní to jako klišé, viďte? Nikomu se však ještě nepodařilo obejít. Vaše tělo vám zkrátka dává najevo, co si myslí o vaší péči. Jedním takovým nepříjemným signálem je právě ječné zrno.

Přiměřené namáhání očí

Nezapomínejte chodit ke svému ‚očaři‘ v pravidelných intervalech. Příliš mnoho, nebo naopak nedostatek dioptrií, dává vašim očím pořádně zabrat. Dalšími rizikovými činnosti jsou čtení v šeru při nedostatečném světle, oohybování se v zakouřeném prostoru a příliš silná klimatizace.

Dobrá hygiena

Ta se samozřejmě týká každého člověka, protože mnutím očí znečištěnýma rukama riziko infekce diametrálně roste. A kdo si do očí sahá asi nejčastěji? Přeci čočkaři! Proto neberte rady o mytí rukou před nasazováním čoček a pokyny na roztocích na lehkou váhu. Vyberte si jeden z našich kvalitních roztoků, který spolehlivě omyje čočky a zmenší riziko vzniku ječného zrna

Jak léčit ječné zrno?

Ječné zrno většinou po pěti až sedmi dnech samo odezní. Během této doby se vyhněte nošení kontaktních čoček, zároveň dodržujte dobrou hygienu a nenamáhejte své oči více, než je nutné. Pokud je bolest neúnosná, nebo problém nezmizel do dvou týdnů, navštivte svého lékaře.

Nakonec doporučujeme vždy mít v šuplíku klasické dioptrické brýle, i když už běžně nosíte pouze kontaktní čočky.

Nenechte si ujít nic důležitého.

Přihlaste si náš e-mailový zpravodaj!

Komentáře

    Žádný dotaz...

    Údaje označené * jsou povinné

    Nejprodávanější produkty