Lentiamo má narozeniny! Slevy až 40 %

Přihlášení

Nejlepší barevné kontaktní čočky: Které si vybrat?

Obsah

Barevné kontaktní čočky jsou stále oblíbenějším trendem. Mnoho z nás už vyzkoušelo barevné čočky, například na Halloween nebo karneval, někteří je často nosí, aby zvýraznili svou původní barvu očí, nebo aby si sami změnili vzhled úplně jinou barvou či vzorem.

Existuje mnoho různých typů barevných kontaktních čoček: některé odstíny pouze zvýrazňují přirozenou barvu očí, zatímco neprůhledné odstíny kompletně mění naši barvu očí a některé čočky jsou vyráběny i se strašidelnými a extravagantními vzory, jako jsou zombie oči, hadí kůže nebo kočičí oči. Většina barevných kontaktních čoček je navíc k dispozici i v dioptrické verzi, takže je možné vyměnit své běžné kontaktní čočky za ty barevné.

 

Zjistěte, které barevné kontaktní čočky jsou nejlepší pro vás!

Jaké typy barevných kontaktních čoček jsou k dispozici?

Dioptrické a nedioptrické

  • Barevné dioptrické kontaktní čočky vám mohou pomoci s korekcí myopie (krátkozrakost) nebo hyperopie (dalekozrakost) a také vylepšit nebo úplně změnit barvu očí.
  • Nedioptrické kontaktní čočky jsou nošeny hlavně z estetických důvodů. Pomohou vám se změnou barvy očí, ale nebudou korigovat žádnou refrakční vadu. To znamená, že pokud je chcete nosit jen jako zábavný doplněk pro vylepšení svého vzhledu, můžete si vybrat barevné čočky bez předpisu s dioptriemi 0.00.

Tónovací, krycí a crazy (bláznivé)

Tónovací kontaktní čočky

 

Tónovací kontaktní čočky

Jak název napovídá, tónovací čočky jsou určeny pro zvýraznění přirozené barvy vašich očí. Barevné kontaktní čočky s tímto typem odstínů jsou obvykle nejlepší pro lidi, kteří mají světlé oči a chtějí, aby jejich barva očí byla živější.

Krycí kontaktní čočky

 

Krycí kontaktní čočky

Hledáte výraznější čočky, které na první pohled zaujmou? Pak zvolte krycí kontaktní čočky. Tyto čočky vám pomohou překrýt vaši barvu očí a nahradit ji jinou. Krycí čočky jsou k dispozici v široké škále barev a odstínů.

Crazy/bláznivé čočky

 

Crazy/bláznivé čočky

Crazy čočky se vyznačují svými jedinečnými barvami a vzory. Bláznivost a extravagance jsou u nich vítány. Ať už jde o oči draků, hadů nebo třeba vzor květů či vlajek, bláznivé čočky jsou tou pravou volbou pro každý kostým na Halloween, karneval nebo jinou party.

Jaké barevné kontaktní čočky byste pro své oči měli zvolit?

Výběr barevných kontaktních čoček závisí na mnoha faktorech, jako je barva vlasů, tón pleti a váš osobní vkus. Měli byste se proto zeptat: Jakého vzhledu chci dosáhnout? Chci, aby moje oči vypadaly přirozeně nebo chystám dramatickou změnu?

Jakmile budete mít jasno v odstínu, který chcete a který se nejlépe bude hodit k vašemu outfitu, můžete si prohlédnout naši nabídku a najít ty, které nejvíce odpovídají vaší představě.

Poznámka: Všechny níže uvedené kontaktní čočky jsou dostupné v dioptrické verzi. Můžete jimi tedy snadno nahradit své běžné kontaktní čočky, avšak před každou změnou čoček je lepší poradit se s očním lékařem nebo optikem o vhodnosti vybraných čoček pro vaše oči. Vezměte prosím na vědomí, že nabízíme denní, měsíční a čtvrtletní barevné čočky v různých parametrech. Přečtěte si popisy produktů a najděte si čočky, které odpovídají vašim naměřeným parametrům pro kontaktní čočky. Nesprávně zvolené zakřivení a průměr mohou způsobit, že vám čočky nemusejí vyhovovat.

Barevné kontaktní čočky pro světlé oči

Zvýraznění barvy je obvykle nejlepší u světlých barev očí, protože mísí vaši přirozenou barvu s nádechem něčeho jiného. Modrá čočka nebude tak znatelná na tmavě hnědé duhovce, zatímco pokud stejné čočky nasadí někdo se zelenýma očima, rozdíl může být viditelný klidně z větší dálky.

Barevné kontaktní čočky pro tmavé oči

Čím tmavší jsou vaše oči, tím tmavší a více krycí by měly být vaše barevné kontaktní čočky. Kontaktní čočky vytvořené pro světlejší barvy očí (modrá nebo zelená) nemusí být na tmavším oku být tolik viditelné.

Barevné kontaktní čočky jako součást kostýmu

Výrazné a vysoce krycí odstíny zcela zakrývají vaši přirozenou barvu očí, a proto jsou perfektním doplňkem vašich kostýmů. Ať už chcete vytvořit hrůzostrašný nebo hravý vzhled, bláznivé čočky jsou při vystrojování skvělým pomocníkem.

Crazy čočky zakrývají každou přirozenou barvu očí a jsou k dispozici v široké škále barev a vzorů. Kvůli své výraznosti však nejsou vhodné pro každodenní použití.

Ještě jednou připomínáme: Prosím, nechte své oči pravidelně prohlížet oftalmologem nebo optikem, abyste vyloučili riziko očních problémů a věděli své přesné parametry pro čočky. Oční specialista s vámi probere možnosti přechodu z kontaktních čoček na barevné čočky.

Časté otázky

Kde zakoupit barevné kontaktní čočky?

Najděte si své oblíbené barevné kontaktní čočky u Lentiama. Stačí zvolit vaši oblíbenou barvu, zadat parametry a počkat na doručení! Čeká na vás svět originálních, bezpečných a barevných čoček.

Které barevné kontaktní čočky jsou pro mě nejlepší?

Při výběru vhodných barevných čoček se nejprve zamyslete nad tím, jakého efektu chcete dosáhnout. Chcete zvýraznit svou přirozenou barvu očí? Pak si vyberte čočky se zvýrazňujícím odstínem. Tyto čočky mají obvykle jemné odstíny a jsou opatřeny řídkým vzorem. Dáváte přednost radikálnější změně barvy očí? Zvolte si neprůhledné tónované čočky, které zakryjí vaši duhovku a dodají jí přirozený, ale přesto živý efekt. A co takhle proměnit se ve fantastickou bytost? Vyberte si z desítek bláznivých čoček a proměňte se kdykoli budete chtít.

Jsou barevné kontaktní čočky bezpečné?

Všechny barevné kontaktní čočky, které jsou k dispozici v Lentiamu, splňují nejvyšší evropský standard v oblasti bezpečnosti. Jsou vyvinuty speciální technologií, která zachycuje barevný vzor mezi dvěma vrstvami hydrogelu a zajišťuje, že se žádný inkoust nedostane do kontaktu s vaším okem. Pokud vaše kontaktní čočky nejsou jednorázové, nezapomeňte si také zakoupit kvalitní víceúčelový roztok, kterým je budete po každém použití ošetřovat a dezinfikovat.

Mohlo by vás také zajímat:

Nenechte si ujít nic důležitého.

Přihlaste si náš e-mailový zpravodaj!

Komentáře

    Žádný dotaz...

    Údaje označené * jsou povinné

    Nejprodávanější produkty