Slevy na sportovní sluneční brýle 🔥

Přihlášení

Nejlepší sluneční brýle pro kulatý obličej

Napsal/a Lentiamo dne 27. 6. 2023

Mnoho lidí s kulatým obličejem si vybírá sluneční brýle, které jejich jemným rysům dodají perspektivu, zvýrazní je a vyváží. Které obroučky to umožňují?

Pozor, spoiler! Neexistuje jeden přesný typ slunečních brýlí, který by byl „nejlepší" pro určitý tvar obličeje. V úvahu je třeba vzít řadu věcí. Pokud chcete zvýraznit určité rysy nebo je naopak kontrastně odlišit, existuje mnoho možností. V tomto článku vám pomůžeme určit váš kulatý tvar obličeje, doporučíme vám modely slunečních brýlí a vysvětlíme, proč jsou jednotlivé typy obrouček vhodné. Pojďme se na ně podívat!

Jak zjistit, zda máte kulatý obličej

obrys kolem kulatého tvaru obličeje na bílém pozadí

Kulaté obličeje mají obvykle stejné proporce po celém obvodu s jemnějšími tvary a plnějšími tvářemi. Obecně platí, že i linie čelistí je zaoblená bez ostrých linií. Zde se dozvíte, zda máte kulatý obličej:

  • Změřte proporce: Změřte si šířku a délku obličeje. Hlavní charakteristikou kulatého obličeje je, že šířka je přibližně stejná jako délka.
  • Zkontrolujte lícní kosti a linii čelisti: Kulaté obličeje mají obvykle jemně zakřivené lícní kosti a plnější tváře. Linie čelistí bývá méně výrazná a spíše zaoblená než hranatá.
  • Vemte v potaz čelo a bradu: Kulaté obličeje mají často o něco širší čelo a brada bývá spíše zaoblená než špičatá nebo hranatá.

Celebrity s kulatým obličejem

koláž queen latifah, chrissy teigen a ed sheeran.

Na fotografii zleva doprava: Queen Latifah1, Chrissy Teigen2, Ed Sheeran3.

Jaké sluneční brýle jsou nejlepší pro kulatý tvar obličeje?

Lidem s kulatým obličejem se mohou líbit obroučky, které kontrastují s jejich jemnými rysy. Skvělou volbou jsou hranaté obroučky a výrazné linie obdélníkových a čtvercových brýlí. Vysoké a nadměrné obroučky dodají šířce kulatému tvaru obličeje kontrast.

Podívejte se na naše doporučení pro lidi s kulatými obličeji:

Obdélníkové nebo čtvercové sluneční brýle

Dobře se hodí jakékoli obroučky s rovnými liniemi nebo hranatými stranicemi. Linie obrouček kontrastují s jemnými rysy kulatého obličeje a dodávají mu zajímavost a rozměr. Wayfarers jsou čtvercové sluneční brýle s rovnými tvary, které mohou rozbít plnější obličeje.

Ray-Ban Wayfarer RB2140 901 50

Koupit čtvercové sluneční brýle


Cat eye sluneční brýle

Vnější okraje cat eye slunečních brýlí, které se zvedají vzhůru, vytvářejí ve tváři liftingový efekt, takže obličej vypadá delší a štíhlejší. Svažující se linie také dokonale vyvažují měkké obrysy kulatých obličejů.

Chiara Ferragni CF 7006/S 807 IR 53

Koupit cat eye slunečních brýlí


Nadměrné sluneční brýle

Velké sluneční brýle nadměrných rozměrů mohou být skvělou volbou pro kulaté obličeje. Vyšší obroučky poskytují větší krytí a pomáhají vytvořit iluzi prodloužení. Pro dosažení lichotivého efektu hledejte takové, které dosahují k nejširší části obličeje.

Hugo Boss 1386/S 086 HA 51

Geometrické sluneční brýle

Sluneční brýle s ostřejšími hranami a úhly člení šikmé linie kulatých obličejů. Linie snadno kontrastují s různými částmi obličeje, jako jsou tváře a spánky.

Ray-Ban Hexagonal RB3548N 002/58 51

Skvělá volba pro kulaté obličeje

Každý obličej je trochu jiný, dokonce i kulaté tvary! Objevte své rysy, důvěřujte svému instinktu a vyberte si obroučky, které vám sluší.

Pokud jste již zjistili, že máte kulatý obličej, ale stále potřebujete poradit, prozkoumejte průvodce slunečními brýlemi. Nabízí bohatou inspiraci a kromě jiných užitečných tipů se zabývá tématy, jako jsou materiály čoček a barvy, které se hodí k vašemu odstínu pleti.

Závěrem od Lentiamo

Nezapomeňte, že se jedná o obecné doporučení slunečních brýlí pro kulaté obličeje. Při výběru nejlepšího modelu pro vás hrají důležitou roli osobní preference. Vyzkoušejte si různé styly a vyberte si takové obroučky, ve kterých se cítíte jistě.

Přečtěte si více

Nejste si jisti, že máte kulatý obličej? Podívejte se na sluneční brýle pro jiné tvary obličeje, například na nejlepší sluneční brýle pro oválný obličej nebo na nejlepší sluneční brýle pro obličej ve tvaru srdce.


Zdroje snímků

1. POPSUGAR
2. Cosmopolitan
3. Forbes

Nenechte si ujít nic důležitého.

Přihlaste si náš e-mailový zpravodaj!

Komentáře

    Žádný dotaz...

    Údaje označené * jsou povinné

    Nejprodávanější produkty