Naše zboží můžete vyzvednout nedaleko vaší lokality ve výdejních místech

Přihlášení

Značka UKCA na slunečních brýlích: co znamená?

Napsal/a Lentiamo dne 9. 6. 2023

Mnoho výrobků, včetně brýlí, nyní má nové označení UKCA. Z jakého důvodu je to pro vás důležité, když si kupujete nové brýle?

Od ledna 2020 přestalo být Spojené království oficiálně členem Evropské unie, a to v důsledku referenda z roku 2016, které se do historie zapsalo jako „brexit". Tak se zrodilo označení UKCA.

Co značka UKCA na slunečních brýlích znamená?

Tato značka znamená, že sluneční brýle splňují určitý standard kvality.

Zkratka UKCA znamená UK Conformity Assessed (schváleno k prodeji ve Spojeném království). Kvalitní sluneční brýle jsou považovány za zdravotnický prostředek - a zároveň za módní doplněk - a jsou součástí seznamu výrobků, které podléhají vládou regulovaným značkám konformity.

Od 1. ledna 2021 musí mít značky brýlí, které chtějí distribuovat své výrobky na britském trhu, označení UKCA. Kromě toho mohou být obruby vyrobené před tímto datem distribuovány ve Spojeném království také pouze se značkou CE, podle pravidel platných před brexitem. Mnoho mezinárodních výrobců brýlí v současné době používá na svých novějších výrobcích distribuovaných v EU i ve Spojeném království jak logo CE, tak logo UKCA.

Nahrazuje UKCA zkratku CE?

Ano i ne, výrobky, které jsou distribuovány na trhu EU, musí mít v současné době označení CE. Zároveň výrobky určené k distribuci ve Spojeném království a spadající do příslušných kategorií budou muset nést označení UKCA. V případě více výrobců mohou být přítomny obě značky. To znamená, že výrobek splňuje požadavky na kvalitu obou zemí, a může být proto distribuován jak v EU, tak ve Spojeném království.

Sluneční brýle Jimmy Choo s označením CE

UKCA je proto povinná na trhu Velké Británie (Anglie, Skotsko a Wales) pro certifikaci řady výrobků. Severní Irsko se místo toho řídí jinými pravidly. Dodržují již platné předpisy týkající se označení CE, aby byla zachována určitá územní kontinuita z hlediska trhu a zboží s Irskou republikou.

Proč jsou značky UKCA a CE důležité pro určení kvality slunečních brýlí?

Značka CE i značka UKCA potvrzují, že zakoupené sluneční brýle splňují nejpřísnější výrobní normy. To znamená, že brýle, které nesou tato označení, jsou vyrobeny z vysoce kvalitních materiálů a že ochrana před UV zářením, kterou poskytují, je skutečná a odpovídá doporučením očních specialistů.

Zakoupením brýlí s označením UKCA a CE si zkrátka můžete být jisti, že držíte originální zdravotnický prostředek, který chrání vaše oči před škodlivými slunečními paprsky.

Jaký je rozdíl mezi označením CE a UKCA?

V současné době se požadavky na kvalitu pro značku UKCA výrazně neliší od požadavků na značku CE. Proto se mnoho brýlových značek, které prodávají své výrobky ve Spojeném království i v EU, rozhodlo používat obě značky. Ve skutečnosti lze obě loga často vidět vedle sebe na kvalitních brýlových obrubách a slunečních brýlí, jak ukazuje obrázek níže.

Sluneční brýle Jimmy Choo se značkami UKCA a CE

Hledáte nový pár slunečních brýlí se schválením UKCA a CE?

V Lentiamu na vás čekají stovky kvalitních slunečních brýlí.

Objevte sluneční brýle schválené značkou UKCA

Zdroj: GOV.UK

Nenechte si ujít nic důležitého.

Přihlaste si náš e-mailový zpravodaj!

Komentáře

    Žádný dotaz...

    Údaje označené * jsou povinné

    Nejprodávanější produkty