Slevy až 15% na kontaktní čočky Lenjoy

Přihlášení

Největší trendy slunečních brýlí v roce 2024

Napsal/a Lentiamo dne 17. 4. 2023

Obsah

Správný model slunečních brýlí vám zvedne sebevědomí a ochrání vaše oči před ultrafialovým zářením, tak proč neinvestovat do brýlí, které si oblíbíte na další sezóny?

Odborníci na brýle z Lentiamo prošli aktuální trendy slunečních brýlí v roce 2024 - od moderních interpretací klasických vzorů až po módní tvary obrouček a překvapivé doplňky.

Jak jsme vybrali hlavní trendy slunečních brýlí pro rok 2024

  • Průzkum - Zhlédli jsme trendy na přehlídkových molech, sledovali nové filmy a seriály a procházeli sociální média, abychom zjistili, co nosí celebrity, influenceři i běžní milovníci módy.
  • Nejprodávanější modely - Prošli jsme naše nejprodávanější modely, abychom zjistili, které letos získávají na popularitě a které zůstávají stálicemi.
  • Ohlasy zákazníků - Podívali jsme se, jak zákazníci hodnotí některé oblíbené produkty našich stylistických redaktorů.

1. Sluneční brýle s kovovým rámem

ayo edebiri v bílém obleku na červeném koberci

Image source: instagram.com/whowhatwear

Jedním z trendů, který nikdy nezmizí, jsou elegantní kovové sluneční brýle. V letošním roce jsme svědky znovuzrození kulatých a oválných kovových obrouček. Klíčové je zaměřit se v roce 2024 na tence vypadající modely.

Oblíbená irsko-americká herečka Ayo Edebiri ze seriálového hitu Medvěd si na 29. ročník udílení cen Critics' Choice Awards oblékla uvolněný komplet. Její kovové brýle snadno pozvedly celobílý vzhled.

Tipy pro stylování kovových rámů

Od „balletcore“, jemné estetiky inspirované balerínami, až po oživení boho stylu od Chloé, kovové sluneční brýle jsou pravděpodobně jedním z nejuniverzálnějších stylů obrouček. Vyzkoušejte štíhlé rámečky v růžovém zlatě, abyste dosáhli jednoduchosti balerínského trendu. Pro moment 70. let vyzkoušejte nadrozměrné kulaté kovové obroučky s hnědými skly .

Naše doporučení na kovové sluneční brýle

2. Obroučky Bayonetta

hailey bieber taking picture in mirror while wearing sunglasses

Image source: instagram.com/haileybieber

Vzhledem k tomu, že trendy Y2K nadále ovlivňují i brýle, v roce 2024 jsme zaznamenali trend brýlí Bayonetta. Ony a podobné tvary slunečních brýlí stále získávají na popularitě. Vyznačují se malými oválnými nebo jemnými obdélníkovými obroučkami a evokují nostalgickou jednoduchost.

Podnikatelka a trendsetterka Hailey Bieber se svou vlastní kolekcí Vogue Eyewear vždy ví, jaké sluneční brýle jsou v módě. Její maximalistický vzhled dokazuje, že tento trend lze zakomponovat jak do ležérních, tak i do odvážnějších outfitů.

Tipy pro stylování brýlí Bayonetta

Brýle Bayonetta, pojmenované podle japonské videoherní postavy, jsou v poslední době trendem mezi brýlemi. Miu Miu se tohoto„knihovnického“ vzhledu chopila během své přehlídky na konci roku 2023. Úzký tvar obrouček zkombinujte s nadměrnými saky nebo strukturovanými kalhotami, aby byl vzhled kompletní.

Naše doporučení na sluneční brýle Bayonetta

3. Moderní sluneční brýle ve tvaru cat eye

greta lee v modrém topu a černých slunečních brýlích venku

Image source: instagram.com/stylecaster

Nemusíte vědět, jaký styl slunečních brýlí je zrovna in, když sluneční brýle cat eye jsou vždy trendy. Zaměřte se na výrazné ohnuté rohy ve tenkých tvarech nebo brýle cat eye bez obrouček, které jsou letos trendy.

Během tiskového turné k filmu Minulé životy, který byl nominován na Oscara, se představitelka hlavní role Greta Lee stala módní ikonou. Její styl kombinuje sofistikovanost s nečekanými barvami nebo moderním pojetím klasických kousků, včetně výběru slunečních brýlí.
 

Tipy pro styling slunečnícg brýlí s cat eye

Sluneční brýle cat eye jsou rok co rok jedním z nejoblíbenějších tvarů slunečních brýlí, protože se dobře hodí k mnoha tvarům obličeje. Hranaté obroučky cat eye zvýrazňují ostřejší linie obličeje a podtrhují lícní kosti, zatímco zaoblenější obroučky se hodí pro ty s jemnějšími rysy.

Naše doporučení na sluneční brýle cat eye

4.Sluneční brýle ve stylu Techwear

sluneční brýle jennifer lopez red shield

Image source: instagram.com/sabrinacarpenter

I když mají některé společné rysy s wraparound sportovními slunečními brýlemi, sluneční brýle  „techwear“ upřednostňují funkčnost před estetikou. Jejich elegantní linie a minimalistické barvy nabízejí přímočarý a snadno stylový vzhled.

Všestranně talentovaná zpěvačka a herečka Sabrina Carpenter, která předskakovala Taylor Swiftové na turné a trávila čas s Barrym Keoghanem, držitelem ceny BAFTA, si může do svého životopisu přidat i kolonku módní influencerky. Její elegantní sluneční brýle plní funkční účel a dodávají jejímu outfitu nečekaný nádech.

Tipy pro styling techwear brýlí

Chcete se dozvědět více o techwear stylu? Značky jako The North Face a Arc'teryx jsou klíčovými referencemi, které ztělesňují trend městského a sportovního crossoveru. Tomuto stylu dominují utilitární designy a funkční výkonné materiály.

Naše doporučení na sluneční brýle techwear

5. Moderní sluneční brýle kopírující obočí

trent alexander-arnold na milánském týdnu módy 2024 ve slunečních brýlích

Image source: instagram.com/trentarnold66

Pokud chcete nadčasový styl oživit, vyzkoušejte sluneční brýle s obroučkami různých tvarů a stylů. Jedinečné browline designy, jako jsou hranaté clubmastery nebo robustní aviátory jsou v roce 2024 v kurzu.

Spojení sportu a módy se netýká pouze roku 2024, ale stále více sportovců se objevuje na přehlídkových molech a v kampaních značek. Trent Alexander-Arnold z týmu Liverpool F.C. se zúčastnil milánského týdne módy v hranatých brýlích Prada, což je jeden z našich nejoblíbenějších vzhledů tohoto týdne.
 

Tipy na styling slunečních brýlí kopírující obočí

Sluneční brýle Clubmaster jsou výrazně retro, ale ohnuté klasické obdélníkové tvary s ostřejšími úhly nebo zajímavými liniemi je modernizuje. Experimentování s materiály, barvami a proporcemi umožňuje nekonečné možnosti a zároveň ctí podstatu klasických tvarů.

Naše doporučení na sluneční brýle kopírující obočí 

6. Řetízky na brýle

A konečně, trendy slunečních brýlí 2024 nejsou kompletní bez zmínky o řetízcích na brýle. Řetízky jsou v posledních letech nenápadně trendy, částečně díky vlivu celebrit, jako jsou Bella Hadid a Hailey Bieber.

Design 2024 je výraznější, rozmanitější a odráží širší škálu stylů a osobností. Řetízky vám umožní nosit sluneční brýle a přitom zůstat věrný svému stylu.

Tipy na styling řetízků na brýle

Kombinujte řetízky na brýle se všemi svými slunečními brýlemi a získejte tak osobitý vzhled. Experimentujte s barevnými kombinacemi, abyste našli to, co nejlépe doplní váš osobní styl a zvýrazní váš outfit. Existuje nekonečné množství možností, jak moderně pojmout praktické řetízky na brýle.

Naše doporučení na řetízky na sluneční brýle

Máte chuť prohlédnout si všechny nejnovější trendy ve slunečních brýlích?

Čekají na vás oblíbené značky jako Ray-Ban, Meller, Gucci a další.

Prohlédnout si celou nabídku slunečních brýlí

Závěrem od Lentiamo

Pokud jste někdy přemýšleli, jaké sluneční brýle jsou v módě, podívejte se na Lentiamo. Naši odborníci na brýle vědí, jaké sluneční brýle jsou in, jaké tvary se nejlépe hodí pro různé tvary obličeje, a jsou vždy připraveni vám pomoci.

Projděte si a získejte více rad, jak najít správnou velikost obrouček, sluneční brýle, které odpovídají tvaru vašeho obličeje, a další informace.

Stále si nejste jistí? Použijte naši funkci virtuálního vyzkoušení slunečních brýlí a podívejte se, jak na vás vypadají vaše oblíbené brýle.

Přečtěte si více

Nenechte si ujít nic důležitého.

Přihlaste si náš e-mailový zpravodaj!

Komentáře

    Žádný dotaz...

    Údaje označené * jsou povinné

    Nejprodávanější produkty