Slevy na sportovní sluneční brýle 🔥

Přihlášení

Co jsou sluneční brýle přes brýle a jsou pro vás vhodné?

Jste spokojeni se svými současnými dioptrickými brýlemi, ale rádi byste k čočkám přidali UV ochranu? Pak byste jako alternativu k dioptrickým brýlím a fotochromatickým slunečním brýlím mohli zvážit jiný typ ochrany - sluneční brýle přes brýle.

Sluneční brýle přes brýle jsou přesně to, co naznačuje jejich název: jsou to sluneční brýle s mírně zvětšenou obrubou a stranicemi, speciálně navržené tak, aby se hodily na vaše dioptrické brýle. Vaše brýle se jednoduše schovají za slunečními brýlemi. Tímto způsobem získáte vynikající ochranu před UV zářením navíc k zrakové ostrosti svých brýlí na předpis.

Jestliže tedy rádi pobýváte venku na slunci a potřebujete nosit brýle, sluneční brýle přes brýle by pro vás mohly být tím pravým. Chcete vědět proč?

Co jsou sluneční brýle přes brýle?

 

" allowfullscreen>

 

 

Nejprve si objasníme, co jsou to sluneční brýle přes brýle (někdy nazývané jako FitOver brýle) a jak fungují.

Sluneční brýle přes brýle mají trochu jinou konstrukci než běžné sluneční brýle. Jejich stranice jsou širší, aby mohly zakrýt stranice brýlí na předpis, které jsou pod nimi. Totéž platí i pro celou obrubu. FitOver sluneční brýle mají o něco silnější a větší obrubu, takže čočky brýlí pod nimi nejsou vidět.

To má mnoho výhod: Širší obruba poskytuje dodatečnou dávku ochrany proti UV záření, zejména na stranicích a horním okraji čoček. To chrání nejen vaše oči, ale také citlivou pokožku a může vás ochránit před předčasným stárnutím.1

Sluneční brýle přes brýle nabízejí kromě svého tvaru také ochranu UV400, tj. 99% stínění před UVA a UVB zářením. Tato ochrana je nezbytná po celý rok, protože může slunce způsobit vážné poškození rohovky, čočky a sítnice oka.2

.

Jaké výhody a nevýhody mají sluneční brýle přes brýle?

Nejste si jisti cenou nebo praktičností slunečních brýlí přes brýle? Čtěte dál!

 

  • Dioptrické sluneční brýle jsou sice vyrobeny na míru a přesně sedí na obličeji, ale mohou být poměrně drahé. V závislosti na modelu, značce a povrchové úpravě můžete za sluneční brýle na předpis zaplatit stejnou částku jako za ekvivalentní klasické dioptrické brýle. Naproti tomu jsou sluneční brýle přes brýle cenově velmi dostupné. Již od 929 Kč si můžete z Lentiamo objednat kvalitní sluneční brýle přes brýle, které můžete nosit po celý rok.
  • Čočky slunečních brýlí přes brýle jsou obvykle velmi odolné proti nárazu. Jejich silné obroučky navíc poskytují další vrstvu odolnosti. To může být důležité, pokud používáte brýle přes brýle při cvičení nebo sportu venku.
  • Jednou z dalších výhod je, že FitOver sluneční brýle lze snadno a rychle nasadit a sundat. Nosit pouzdro na brýle můžete s sebou v kabelce nebo v přihrádce na rukavice a jednoduše si nasadit sluneční brýle přes brýle, kdykoli je budete potřebovat. Není třeba brýle připínat ani měnit.
  • I když jsou v současnosti vyráběné brýle přes brýle velmi lehké, stále představují určitou hmotnost, kterou váš nos a uši ponesou. Přesné měření pro správné usazení se proto stává nutností, která pomůže snížit celkovou zátěž. Jak ale změřit správnou velikost vašich brýlí přes brýle? Čtěte níže!

výhody a nevýhody mají sluneční brýle přes brýle

Jak určit správnou velikost slunečních brýlí přes brýle

Když už víme, jak fungují sluneční brýle přes brýle a jaké jsou jejich hlavní výhody, pojďme si změřit velikost, kterou potřebujete. Stačí změřit velikost vašich dioptrických brýlí, tj. jejich šířku a výšku v milimetrech. Abyste dosáhli co nejlepšího přizpůsobení, musí být obruba vašich slunečních brýlí přes brýle na šířku a výšku o něco větší než vaše dioptrické brýle. Nemějte však obavy - sluneční brýle Polaroid Suncover jsou navrženy tak, aby byly minimálně o 2 až 3 milimetry větší a širší než dioptrické brýle podobného designu.

A když už mluvíme o designu: Vezměte v úvahu také styl a tvar vašich dioptrických brýlí. Pokud například nosíte kulaté brýle, měli byste si vybrat kulaté sluneční brýle přes brýle. Pokud jsou vaše brýle spíše hranaté, měly by se tomuto tvaru přizpůsobit i FitOver sluneční brýler.

fitover sluneční brýle

Vyrábějí se sluneční brýle přes brýle v různých stylech?

Možná si myslíte, že navzdory vynikajícím vlastnostem slunečních brýlí přes brýle raději investujete své peníze do dioptrických slunečních brýlí, protože jsou módnější a stylovější. Měli byste si to dvakrát rozmyslet. Nejnovější sluneční brýle přes brýle, například brýle oblíbené italské značky Polaroid, hýří stylem a špičkovým designem.

Podívejte se blíže na některé trendy modely.

Suncover řada slunečních brýlí přes brýle od značky Polaroid

Jsou sluneční brýle přes brýle vybaveny polarizovanými skly?

Důležitou otázkou při výběru správných fit-over slunečních brýlí je, zda mají být čočky polarizované, nebo ne. Jak možná víte, polarizace u slunečních brýlí zabraňuje nadměrnému oslnění.3

Při aktivitách na vodě nebo na sněhu, jako je rybaření nebo lyžování, se tedy rozhodněte pro polarizované sluneční brýle přes brýle. Poskytnou vám potřebnou ochranu proti oslnění a slunečnímu záření, kterou si zasloužíte.


Sources:

Nenechte si ujít nic důležitého.

Přihlaste si náš e-mailový zpravodaj!

Komentáře

    Žádný dotaz...

    Údaje označené * jsou povinné

    Nejprodávanější produkty