Slevy až 15% na kontaktní čočky Lenjoy

Přihlášení

Jak vyjmout uvízlou kontaktní čočku z oka

Naskytl se problém, protože nosíte kontaktní čočky déle, než byste měli. Chápeme to. Nebojte se, je to něco, čím si prošlo mnoho z nás, a řešení je jednodušší, než by se mohlo zdát. Jste na správném místě, kde se dozvíte, jak odstranit uvízlé kontaktní čočky, které nejdou vyjmout. Více se dozvíte v příspěvku, který jsme pro vás v Lentiamo připravili!

Jsme přední online optikou v oboru, takže to není poprvé, co některý z našich zákazníků potřeboval naši pomoc při řešení podobné nepříjemné situace. Pokud se budete řídit našimi radami a budete mít vždy po ruce správné produkty, zajistíte, že tato situace zůstane jen vtipnou příhodou a nebude se opakovat. Co dělat, když kontaktní čočka nejde vyjmout a je přilepená na oku?

Zůstaňte v klidu. Kontaktní čočka nezůstane na oku navždy. Zhluboka se nadechněte a podle níže uvedených kroků se naučte, jak vyjmout uvízlou kontatktní čočku. 

  • Nejprve si důkladně umyjte ruce a postavte se před zrcadlo s dostatečným osvětlením, abyste na své oko dobře viděli.
  • Zkuste najít kontaktní čočku v oku tak, že budete neustále mrkat, a následně ji zkuste ukazováčkem posunout směrem ke středu.
  • Pokud je kontaktní čočka přilepená, je pravděpodobně vyschlá, a proto bylo obtížné ji z oka sundat. Pro opětovné zvlhčení oka a usnadnění a zpříjemnění procesu můžete použít umělé slzy nebo oční kapky.
  • Když jsou oči a kontaktní čočky dostatečně zvlhčené, je čas použít nejzákladnější trik na odstranění kontaktních čoček, který jsme se všichni naučili v prvních dnech nošení: jemně je stiskněte konečky prstů, aby se nerozthrly.

Putting in eye drops

A je to! Jak vidíte, odstranění uvízlé kontaktní čočky, není tak složité, jak jste si možná zprvu mysleli. Klíčem k úspěchu je pochopit, že jde o poměrně běžnou situaci, že si jí prošlo mnoho lidí a že řešením je hlavně nepropadat panice.

Předcházejte uvíznutí čoček

Jak se říká, „prevence je lepší než léčba“. Když začnete nosit kontaktní čočky, je normální, že si dáváte velký pozor na své návyky při jejich nošení, ale někdy se stane, že se občas spletete. Může se stát, že je necháte nasazené, když jdete spát, a neuvědomíte si to, nosíte je déle, než jste zamýšleli, nebo trávíte více času mimo domov, než jste plánovali.

Po nějaké době můžete také považovat některé kroky v péči o kontaktní čočky za samozřejmé. Je snadné si představit, jak může některý z těchto scénářů nastat.

Co můžete udělat, abyste se nemuseli starat o to, jak odstranit uvíznutou kontaktní čočku? Mějte vždy po ruce správné příslušenství. Malá lahvička očních kapek, roztok a pouzdro na kontaktní čočky nezaberou mnoho místa. Nejlepší je také vytvořit si plán nošení, abyste věděli, co vám nejlépe vyhovuje a jaké jsou vaše priority.

Pečujte o své oči, abyste předešli jejich poranění

Nezapomeňte, že oči jsou jednou z nejcitlivějších částí těla a zaslouží si zvláštní pozornost, zejména při výběru používaných výrobků, které s nimi přicházejí do přímého kontaktu.

Nezodpovědné používání kontaktních čoček znamená nejen to, že budete muset hledat řešení problémů, jako je například vyjmutí uvíznuté kontaktní čočky, ale také to, že můžete snadno utrpět pškození oka, jako je poškození rohovky, podráždění a mnoho dalších zranění. Pokud k poraněním dochází opakovaně, bude následně potřeba vyhledat odborníka.

Pokud se mi nepodaří odstranit uvízlou kontaktní čočku, bude ji muset vyjmout optik?

Pro vyjmutí uvízlé kontaktní čočky by nemělo být zapotřebí navštívit svého optometristu. Jak jsme vám vysvětlili, pokud zachováte klid a budete postupovat podle pokynů uvedených na začátku článku, budete schopni kontaktní čočku vyjmout bez větších komplikací.

Pokud však čočka uvízla na mnoho hodin a značně vyschla, může se rozrhnout a její úlomky zůstat v oku, což by ztížilo jejich odstranění.

Pokud se vám to stane, je nejlepší svěřit se do rukou důvěryhodného odborníka, protože další kontakt s okem situaci jen zhorší. Ve společnosti Lentiamo chápeme, že to může být nepříjemné a iritující, ale měli byste se o to raději podstoupit než se vystavovat jednomu z výše uvedených zranění tím, že se ho budete snažit silou vyřešit. Woman trying to remove stuck contact lens

Potřebujete nový pár kontaktních čoček nebo příslušenství? Kupte si je online na Lentiamo

Doufáme, že tento příspěvek o tom, jak odstranit uvízlou kontaktní čočku, byl užitečný a že se tomu v budoucnu vyhnete. Potřebujete nějaké příslušenství, aby se to už neopakovalo? Lentiamo je vaše spolehlivá online optika.

Na našich webových stránkách najdete širokou škálu produktů pečující o oči. Můžete je zakoupit z pohodlí domova až o 50 % levněji než v běžných optikách. Stačí přidat předpis na brýle nebo kontaktní čočky a již za několik dní se můžete těšit z nových čoček.

Kromě toho získáte dopravu zdarma při objednávce nad 1 500 Kč. Využijte této příležitosti a nakupte vše, co potřebujete, s maximálními úsporami. Spolupracujeme s předními značkami v oboru, takže kvalita není nikdy ohrožena. Jsme tu pro vás!

Nenechte si ujít nic důležitého.

Přihlaste si náš e-mailový zpravodaj!

Komentáře

    Žádný dotaz...

    Údaje označené * jsou povinné

    Nejprodávanější produkty