Naše zboží můžete vyzvednout nedaleko vaší lokality ve výdejních místech

Přihlášení

Nejlepší běžecké sluneční brýle v roce 2024

Jakub Odcházel, DiS.

Z lékařského hlediska zkontroloval/a Jakub Odcházel, DiS., Vedoucí sítě optik , dne 25. 5. 2023. Napsal/a Lentiamo

Obsah

Pro běžce mohou být správné sluneční brýle stejně důležité jako pohodlné běžecké boty! Brýle na běhání by měly chránit vaše oči před škodlivým UV zářením, snižovat oslnění a zlepšovat celkovou viditelnost.

Pro ty, kteří nosí kontaktní čočky, mohou být sluneční brýle obzvláště výhodné, protože poskytují další vrstvu ochrany před nepříjemným větrem, prachem a jinými nečistotami venku.

Ať už vyrážíte na stezky, nebo na chodník, vyberte si jedny ze sedmi nejlepších slunečních brýlí na běhání, které vám přináší Lentiamo. V tomto článku naši odborníci na brýle zkoumají nejlepší sluneční brýle pro různá prostředí a zkoumají výhody a nevýhody každého z nich. Najdete zde klíčové vlastnosti, které tvoří dobrý pár běžeckých slunečních brýlí, a získáte odpovědi na některé často kladené otázky.

Jak vybíráme nejlepší brýle na běhání...

  • Výzkum– Prozkoumali jsme nejlepší z nejlepších brýlí, abychom zjistili jejich výhody a nevýhody - od konstrukce rámu přes vlastnosti čoček až po další vlastnosti. Podívali jsme se na oblíbené značky a modely, abychom zjistili, které prvky dělají běžecké sluneční brýle těmi správnými.
  • Hodnocení zákazníků – Podívali jsme se na naše nejprodávanější modely, abychom zjistili, jaké značky a modely uživatelé skutečně nosí a mají rádi.
  • Ověřeno optometristy – Optometristé Lentiamo nabídli své odborné názory na nejlepší čočky, materiály a vzory sportovních slunečních brýlí.

Nejlepší běžecké brýle

člověk nosící červené zrcadlové běžecké brýle

7. Esprit ET19673 538 57

Pokud potřebujete sluneční brýle na každodenní běhání po okolí, už nemusíte hledat dál. Tyto sluneční brýle od společnosti Esprit nabízejí skvělý poměr ceny a kvality s nekomplikovaným a stylovým designem.

Matné černé rámy jsou lehké a zajišťují větší pohodlí a stabilitu. Díky své kvalitě a všestrannému stylu jsou tyto brýle Esprit nejlepšími slunečními brýlemi jak pro sport, tak pro běžné nošení.

Pro

  • Hnědé čočky pro přesné podání barev a filtrování odlesků
  • Stylový design pro běh i běžné nošení
  • Vysoká ochrana proti UV 400 pro světlé dny

Proti

  • Žádná možnost úpravy nebo nastavení

6. Polaroid PLD 2125/S 3U5 5Z 66

Tyto sluneční brýle Polaroid nabízejí fantastickou optickou kvalitu pro dlouhé dny na cestách. Zelené zrcadlové čočky účinně blokují jasné sluneční světlo, aby nedocházelo k namáhání očí. Vysoce kvalitní plastové obroučky nabízejí odolnost v případě znečištění, pádu nebo občasné visící větve stromu.

Díky zrcadlovým čočkám a silným obrubám si myslíme, že tyto brýle Polaroid jsou nejlepší brýle pro běhání a jasné sluneční světlo.
 

Evil Eye Zolid E004/75 2000 L

Pro

  • Lehké plastové obruby pro pohodlí při běhu
  • Polarizované čočky pro snížení odlesků a odrazů
  • UV filtr kategorie 3 je vhodný pro intenzivní sluneční záření

Proti

  • Žádné možnosti úpravy nebo nastavení

5. Cébé CINETIK 2.0 CBS090

Sluneční brýle Cébé jsou dokonalým doplňkem pro běžce, kteří chtějí chránit své oči a zlepšit svůj výkon na trati nebo na běžeckém okruhu. Tyto sluneční brýle jsou navrženy tak, aby dobře seděly na obličeji. Nastavitelné nosní polštářky a koncovky chráničů poskytují pohodlné a bezpečné uchycení i při těch nejintenzivnějších trénincích.

Myslíme si, že CINETIK 2.0 jsou ty nejlepší brýle na běh pro ženy, muže a kohokoliv s užším obličejem.

Pro

  • Pogumované konce stranic pro větší stabilitu
  • Lehké plastové čočky pro pohodlné nošení
  • Vyměnitelné čočky pro intenzivní sluneční světlo, tmavší dny a mlhu

Proti

  • Úzký design Slim Fit může brý pro někoho méně pohodlný

4. Oakley Flak 2.0 XL

Každý běžec pravděpodobně někdy uvažoval o investici do slunečních brýlí Oakley. Díky dlouholetému výzkumu technologií čoček a materiálů můžete být klidní, protože nabízí fantastický produkt pro jakýkoli sport. Nejmodernější technologie Prizm zvyšuje kontrast barev a jasnost v různých podmínkách, což vede k lepšímu vidění a vnímání hloubky.

Oakley Flak 2.0 XL mají poloviční obruby pro nerušený výhled až na zem. Zrcadlové čočky snižují propustnost světla i v těch nejjasnějších dnech. Jsou naším správným výběrem pro nejlepší běžecké brýle na dlouhé tratě a vzdálenosti a stejně tak pro dostatek pohodlí, bezpečí a dobrý výhled.

Pro

  • Technologie čoček Oakley Prizm vylepšuje barvy, kontrast a detaily
  • Nastavitelné gumové chrániče nosu Unobtainium zajišťují pohodlné a neklouzavé nošení.
  • Lehká konstrukce obrub O Matter pro větší pohodlí

Proti

  • Vyšší cena

Koupit Oakley Flak 2.0 XL

Věděli jste? Nejmodernější technologie Prizm společnosti Oakley zlepšuje kontrast a jasnost barev za různých podmínek, což vede k lepšímu vidění a vnímání hloubky.


3. Fila SF9326 7FZX 99

Kdykoli je důležité vidět, kam přesně dopadají vaše nohy, sáhněte po těchto módních slunečních brýlích. Elegantní monočočka zajišťuje široké zorné pole a poskytuje skvělou ochranu před sluncem a deštěm, špínou, prachem a dalšími nečistotami.

Gradientní čočky filtrují přímé sluneční světlo a zároveň zajišťují lepší viditelnost přes spodní polovinu čoček. A proto si myslíme, že tyto brýle Fila jsou ty nejlepší běžecké brýle pro běh za denního světla za jasných nebo velmi slunečných dnů.

Pro

  • Nastavitelné chrániče nosu pro pohodlnější a bezpečnější nošení
  • Šedé čočky zachovávají přirozené barvy a zároveň redukují světlo
  • Lehké a odolné plastové obruby

Proti

  • Zrcadlové čočky jsou náchylnější k poškrábání.

2. Esprit ET19669 507 72

Tyto moderní jednobarevné sluneční brýle Esprit jsou stylovým a zároveň funkčním doplňkem. Modrá barva čoček je ideální pro ostré sluneční světlo. Vezměte si je na běhání podél řek, oceánů a jezer a nejen uvidíte, ale i ucítíte rozdíl!

S lehkými obroučkami, odolnými plastovými čočkami a nastavitelnými nosními polštářky, jsou brýle Esprit ty nejlepší brýle na běhání za nízkou cenu v našem průvodci.

Pro

  • Nastavitelné chrániče nosu pro lepší přizpůsobení
  • Modré čočky pro zvýšení kontrastu a minimalizaci odrazů světla
  • Odvětrávané čočky zabraňující zamlžování

Proti

  • Nepolarizované čočky

1. Oakley Radar EV Path

Sluneční brýle Oakley Radar EV Path, které nepostrádají optickou kvalitu, styl ani pohodlí, jsou skvělou volbou. Červené čočky zvyšují kontrast, abyste jasně viděli, co se děje kolem vás. S těmito brýlemi uvidíte obrysy nerovné stezky a detailněji si všimnete zelených stromů.

Díky optice HDO (High Definition Optics) objektivy eliminují zvětšení obrazu a zkreslení barev. Oakley Radar EV Path jsou naší TOP volbou pro nejlepší sluneční brýle pro běh na trailu a stezkách nebo při jakémkoliv jiném dobrodružství, které plánujete.

Pro

  • Technologie čoček Oakley Prizm vylepšuje barvy, kontrast a detaily
  • Nastavitelné gumové chrániče nosu Unobtainium zajišťují pohodlné a neklouzavé nošení.
  • Lehká konstrukce obrub O Matter pro větší pohodlí

Cons

  • Vyšší cena

Koupit Oakley Radar EV Path

Věděli jste? Oakley O Matter je patentovaný nylonový kompozit, který se používá v některých obrubách slunečních brýlí. Je bytelný, pružný a odolný vůči potu!

Co by měly dobré běžecké brýle zvládnout?

osoba běžící s brýlemi na běh

Pohodlí

Jistě vás nepřekvapí, že sluneční brýle na běhání by měly být pohodlné. Při běhu jakékoli délky je to poslední, co chcete, aby vás sluneční brýle příliš tlačily nebo drnčely. Nepohodlné sluneční brýle vás mohou rozptylovat a ovlivňovat váš výkon.

UV ochrana

Při běhání venku je důležité nosit sluneční brýle, které chrání oči před ostrým sluncem a reflexními povrchy. Silnice a jiné povrchy mohou způsobovat oslnění, které může způsobit nepříjemné pocity a dokonce zhoršit vidění. Vyberte si běžecké sluneční brýle, které poskytují vysokou UV ochranu, která chrání oči před poškozením sluncem a snižuje množství světla, které do nich proniká.

Čočky

Kromě výběru správného materiálu brýlových čoček pro optickou kvalitu a trvanlivost, barvy čoček mohou ovlivnit to, co vidíte a jak dobře to vidíte. Různé barvy brýlových čoček mohou být důležité v různých situacích.

  • Šedé čočky – jsou neutrální volbou, skvěle tlumí světlo na jasném světle a zachovávají přirozené barvy.
  • Červené čočky – filtrují modré světlo a mohou zvýšit barevný kontrast se žlutými dopravními značkami, dopravními čarami a zelenými stromy.
  • Hnědé čočky – zvyšují kontrast za jasného nebo proměnlivého osvětlení.
  • Žluté čočky – se skvěle hodí do zhoršených světelných podmínek, zvyšují kontrast a zlepšují viditelnost v mlhavých nebo tmavých dnech.

Další funkcí, kterou je třeba zvážit, je polarizace čoček. Polarizační čočky snižují oslnění, což může být užitečné při běhu za jasného slunečného počasí nebo v blízkosti vody. Někteří běžci však mohou zjistit, že polarizace výrazně ztmavuje okolí nebo mění vnímání hloubky. V závislosti na vašich preferencích a běžeckých podmínkách nemusí být běžecké sluneční brýle polarizované, ale mohou zlepšit váš celkový zážitek!

Odlehčené obruby

Pokud jde o sluneční brýle na běhání, ideální jsou lehké varianty, protože mohou zabránit nepříjemným pocitům na obličeji a nose. Těžké nebo špatně padnoucí sluneční brýle mohou vytvářet tlakové body, způsobovat bolesti hlavy a zanechávat stopy na pokožce. U lehkých slunečních brýlí je také menší pravděpodobnost, že budou při běhu sklouzávat po nose nebo poskakovat, což může být rušivé a nepříjemné.

Pro Tip: Optometristka Eliška z Lentiama doporučuje, aby sportovní brýle byly lehké a pohodlné. Navíc musí být vyrobeny z vysoce kvalitních a odolných materiálů, aby vydržely špatné povětrnostní podmínky, silné sluneční záření, pot, nečistoty, prach a dalším vlivy ovzduší.

Posazení

Správně velké brýle by měly dobře přiléhat, aniž by se třely nebo tlačily. Running sunglasses should fit securely on the face without falling off when running fast or looking down. They should be chosen with both functionality and aesthetics in mind. Obruby, které správně sedí k typu vaší tváře budou nejen pohodlnější, ale budou i lépe vypadat.

Odolnost.

Sluneční brýle musí být odolné, aby vydržely fyzickou zátěž při běhu venku. Vystavení potu, vlhkosti, občasným nárazům a slunečnímu záření se může na nekvalitních brýlích podepsat. Hledejte čočky a obruby vyrobené z materiálů, jako je lehký a odolný polykarbonát.

Závěr

Pokud hledáte nejlepší sluneční brýle na běhání, doufáme, že vám tento průvodce pomůže najít perfektní brýle, které s vámi udrží krok. Naši odborníci vybrali různé odstíny pro různé příležitosti. Ať už jste připraveni na maraton nebo na kilometr, mějte na paměti tyto klíčové vlastnosti a produkty!

Časté dotazy

Jaké jsou nejlepší levné sluneční brýle na běhání?

Stejně jako jiné sluneční brýle by i levné běžecké brýle měly mít vysokou ochranu proti UV záření, dobrou viditelnost, být odolné a pohodlně sedět. Nejlepší sluneční brýle za nízkou cenu najdete u značek EspritPolaroid. Nabízejí skvělé optické vlastnosti a různé sportovní modely. Některé sluneční brýle Oakley mají také nižší cenu a zároveň se hodí pro běh.

Jsou Ray-Ban dobré brýle na běh?

Mnoho běžců dává přednost slunečním brýlím Ray-Ban pro jejich optickou čistotu a odolnost. Mnohé modely jsou lehké a mají přidané funkce, jako jsou polarizační čočky. Ray-Ban nabízí mnoho stylových a spolehlivých brýlí pro běh po stezce nebo rychlý běh městem.

Jaké jsou nejlepší sluneční brýle Oakley na běhání?

Společnost Oakley nabízí celou řadu špičkových sportovních slunečních brýlí. Mnoho jejich modelů je ideálních pro běhání. Díky optimalizovaným tvarům rámů, lehkým materiálům a vynikajícím technologiím čoček nemůžete udělat chybu. Oakley Radar EV Path, Oakley Flak 2.0 XLOakley Sutro Lite jsou skvělé brýle pro svojí optiku a pohodlný a kvalitní design.


Přečtěte si více

Zajímáte se o jiné sporty? Podívejte se ještě dnes na sportovní sluneční brýle pro horská kola a cyklistiku.

Nenechte si ujít nic důležitého.

Přihlaste si náš e-mailový zpravodaj!

Komentáře

    Žádný dotaz...

    Údaje označené * jsou povinné

    Nejprodávanější produkty