Naše zboží můžete vyzvednout nedaleko vaší lokality ve výdejních místech

Přihlášení

Nejlepší brýle na rybaření

Jakub Odcházel, DiS.

Z lékařského hlediska zkontroloval/a Jakub Odcházel, DiS., Vedoucí sítě optik , dne 19. 5. 2023. Napsal/a Lentiamo

Obsah

Rybářské potřeby mohou ovlivnit váš denní úlovek - od vybavení v krabici s náčiním až po návnadu na vlasci. Nezapomínejte, že jednou z nejdůležitějších součástí výbavy je kvalitní pár rybářských brýlí.

Ať už hledáte sluneční brýle pro lov kaprů, nebo vás zajímá, jaká barva čoček je nejlepší pro muškaření, máme pro vás řešení. V tomto průvodci prozkoumáme rybářské sluneční brýle a upozorníme na nejlepší univerzální čočky pro rybaření, stejně jako na nejlepší sluneční brýle pro mělké vody, mořský a pobřežní rybolov.

Přečtěte si doporučení oblíbených produktů Lentiamo a některé často kladené otázky. Ponořte se do toho!

Jak jsme vybrali nejlepší sluneční brýle pro rybaření...

  • Výzkum - Prozkoumali jsme konstrukce rámů, materiály čoček a další možnosti, abychom zvážili výhody a nevýhody každého z nich. Podívali jsme se na oblíbené značky a produkty, abychom zjistili, co je pro rybaření nejlepší.
  • Hodnocení zákazníků - Podívali jsme se na naše nejprodávanější modely, abychom zjistili, jaké značky a modely nositelé milují, vybírají a nosí na vodě.
  • Ověřeno profesionály - Optometristé Lentiamo nabídli své odborné názory na nejlepší čočky, materiály a vzory sportovních slunečních brýlí.

Nejlepší rybářské brýle

rybář se slunečními brýlemi

Nejlepší sluneční brýle pro rybaření by měly poskytovat ochranu před škodlivým UV zářením, snižovat oslnění a zlepšovat viditelnost na vodě. Věděli jste, že různé čočky mají v určitých podmínkách lepší vlastnosti než jiné? Přečtěte si o vlastnostech různých barev a typů čoček, abyste pochopili, který pár je pro vaše potřeby ten pravý. V našem průvodci najdete nejlepší rybářské sluneční brýle s polarizačními a nepolarizačními čočkami.

Univerzální použití: šedé čočky

Šedé čočky jsou fantastickou univerzální volbou pro rybaření. Protože účinně tlumí jasné světlo, dobře se osvědčují na otevřených vodách nebo všude tam, kde se odlesky a odrazy odrážejí od povrchu. Kromě toho šedé čočky přesně zachovávají barvy, což zajišťuje přirozenější zážitek ze sledování.

Šedá barva patří k nejtmavším dostupným barvám čoček, což znamená, že nemusí být nejlepší volbou pro tmavá rána nebo večery. Nejlepší polarizační sluneční brýle pro rybaření mohou také nabídnout skvělou ochranu proti jasnému oslnění.

Celkově je tato univerzální barva objektivu vhodná do nejrůznějších povětrnostních podmínek. Chraňte své oči a snižte únavu očí za slunečných nebo zamračených dnů pomocí šedých čoček.

Náš top výběr:

Zamilovali jsme si Smith Hookshot. Polarizační sluneční brýle jsou vybaveny technologií ChromaPop, která přesně filtruje specifické vlnové délky světla a zajišťuje tak přirozenější podání barev a kontrast. Hydrofilní povrchová úprava čoček navíc udržuje čočky čiré pro lepší ochranu před stříkající vodou.

Všechna doporučení pro univerzální rybářské sluneční brýle:


Všechna doporučení pro univerzální rybářské sluneční brýle

Hnědé čočky skvěle zvyšují kontrast a zlepšují vnímání hloubky. Z tohoto důvodu jsou hnědé čočky ideální pro pobřežní nebo mělkovodní rybolov. Poskytují potřebný kontrast mezi písčitým nebo bahnitým dnem a špatně viditelnými rybami. Vzhledem k tomu, že hnědé a jantarové čočky nabízejí vyšší propustnost světla, jsou také skvělé pro lov za špatného osvětlení nebo při zamračeném počasí. Bohužel jejich teplejší odstín může zkreslovat některé barvy.

Každý zkušený rybář ví, že polarizační sluneční brýle je třeba zvážit i pro lov v mělkých vodách. Polarizační čočky snižují odlesky na vodní hladině a umožňují vidět přímo do jejích hlubin. Hnědé polarizační čočky dobře fungují pro snížení oslnění v třpytivých potocích nebo řekách při muškaření.

Hnědé čočky jsou skvělé pro všechny vaše potřeby při mělkém rybolovu!

Náš top výběr:

Odborníci z Lentiamo dávají přednost modelu Oakley Sylas. Brýle jsou vybaveny technologií HDO (High Definition Optics) společnosti Oakley, která zajišťuje ostrost a detailní zobrazení. Technologie Prizm je navržena pro věrné vnímání barev. Jako bonus mají obroučky tvar kompatibilní s klobouky pro pohodlí a komfort.

Všechna doporučení pro rybolov v mělkých vodách:


Nejlepší pro rybolov na moři: modré čočky

Modré čočky jsou oblíbené v podmínkách plného slunce nebo tam, kde dochází k nadměrnému oslnění, například na velkých jezerech nebo oceánech. Když jste na otevřené vodě, slunce se může odrážet od vln a vytvářet rušivé rozptýlené světlo. Zejména modré zrcadlové čočky jsou ideální pro odrážení světla od očí a boj proti oslnění.

Pokud jde o zvýšení barevného kontrastu, modré čočky nemají tak dobré vlastnosti jako čočky jiných barev. Nabízejí především lepší rozlišení objektů na světlém nebo bílém pozadí.

Při lovu na otevřené vodě nebo při lovu na rovině v jasných vodách zvažte modré zrcadlové nebo polarizační sluneční brýle pro lepší vidění a větší pohodlí.

Náš top výběr:

S modrými čočkami jsou naše nejoblíbenější brýle Oakley Split Shot. Unobtanové nosní polštářky zabraňují sklouzávání i za mokra a zajišťují pohodlné nošení. Jako jedny z nejlepších polarizačních slunečních brýlí na rybaření jsou tyto čočky opatřeny povrchovou úpravou Oakley Iridium pro další snížení oslnění a lepší přenos světla a vyvážení barev v různých podmínkách.

Všechna doporučení pro sluneční brýle pro rybolov na moři:


Nejvhodnější pro sladkou vodu nebo mořské pobřeží: zelené čočky

Zelené čočky snižují oslnění a poskytují skvělý kontrast v zamračených nebo zatažených dnech. Nabízejí dobré vyvážení barev v proměnlivých světelných podmínkách. Ve sladkých vodách nebo v klidných oblastech podél pobřeží oceánu zelené čočky skvěle rozjasňují stíny vytvářené kameny, plevelem nebo stromy.

Díky zeleným čočkám se budete moci pohybovat v měnícím se prostředí a jasně vidět ryby.

Náš top výběr:

Nejlepší brýle pro sladkou vodu a lov na pobřeží jsou podle rybářů v Lentiamo brýle Cébé ACROSS. Díky nastavitelným nosním polštářkům a lehké konstrukci nabízejí tyto sluneční brýle fantastické pohodlí pro celodenní nošení. Zrcadlové čočky jsou nepolarizované, což znamená, že odborně redukují světlo, aniž by ovlivňovaly digitální displeje nebo barvy.

Všechna doporučení pro sluneční brýle pro pobřežní rybolov:

Na co myslet při nákupu rybářských brýlí?

fisherman kneeling in water while wearing sunglasses

Polarizované čočky

Polarizované brýle pro rybaření nabízí zásadní výhody pro každého rybáře. Jejich antireflexní vlastnosti vám umožní vidět pod vodní hladinu, takže můžete snadno rozpoznat ryby mezi plevelem. Polarizační čočky zajišťují lepší viditelnost za jasných a zamračených dnů.

Zvažte nákup polarizovaných nebo zrcadlových čoček pro účinnou redukci světla, abyste se na vodě cítili pohodlně a chráněni. Nejlepší polarizační sluneční brýle na rybaření mohou mít na vaší rybářské výpravě velký význam.

Materiál čoček

Stejně jako je důležité vzít v úvahu vlastnosti čoček, jako je polarizace, materiál brýlových čoček can have an impact on your angling experience.

Skleněné čočky jsou vysoce odolné proti poškrábání a poskytují vynikající optickou čistotu, ale jsou těžší a křehčí než jiné materiály. Polykarbonátové čočky jsou lehké a odolnější vůči nárazům, takže jsou oblíbenou volbou pro rybářské sluneční brýle.

Pro Tip: Hledejte hydrofobní povrchy, které odpuzují kapky vody a zabraňují rozmazávání vody na povrchu brýlí. Optometristka Eliška z Lentiamo doporučuje tuto vlastnost čoček pro její schopnost udržet čočky čistší po delší dobu.

UV ochrana

Rybaření může znamenat hodně času strávených na vodě. Hledejte sluneční brýle s vysokou UV ochranou, která chrání oči před 100 % UVA a UVB záření. Chráněny budou nejen vaše oči, ale i okolní pokožka.

Materiál obrub

S rybářskými brýlemi více než s jinými sportovními brýlemi, dbejte na to, abyste hledali materiály, které vydrží dlouhodobé vystavení slunci a dalším vlivům, jako je například slaná voda. Nylon nebo vysoce kvalitní polykarbonát jsou vhodnější než kov náchylný ke korozi nebo nekvalitní plasty, které mohou korodovat nebo se kroutit.

Pohodlí

Rybářské sluneční brýle by měly pohodlně a dobře sedět, aniž by za mokra klouzaly. Hledejte sluneční brýle s tlustými obroučkami, velkými skly nebo širokými nosníky, které dostatečně kryjí a poskytují vysokou ochranu proti slunci.

Nošení brýlí správné velikosti může mít vliv na pohodlí. Brýle, které se nejlépe hodí k vašemu tvaru tváře, mohou mít také dopad na to jak dobře drží nasazené.

Co na závěr?

Bez ohledu na to, jakému typu rybaření se věnujete, jsou sluneční brýle klíčem k zajištění bezpečnosti a pohodlí. V tomto průvodci najdete rady týkající se nejlepších barev čoček pro rybaření a informace o obroučkách, vlastnostech čoček a další informace

Až budete příště nahazovat vlasec, nezapomeňte si vzít sluneční brýle.
 

Často kladené dotazy

Stojí za to kupovat rybářské brýle

Správné rybářské sluneční brýle vám pomohou vidět jasně a ochrání vaše oči. Polarizační sluneční brýle pro rybaření vám umožní vidět hlouběji do vody a odhalit ryby plovoucí pod hladinou. Pro příjemnější dny u vody a lepší úlovky jsou kvalitní rybářské sluneční brýle téměř nezbytné.

Jsou polarizované čočky vhodné na rybaření?

Polarizační sluneční brýle jsou pro rybaření velmi výhodné. Přerušují odrazy a snižují jasné odlesky na vodní hladině, takže vidíte hlouběji do vody. Nejlepší polarizační sluneční brýle pro rybaření zvyšují kontrast a barvy, abyste lépe viděli, co se nachází pod hladinou.

Jaká barva polarizace je pro rybaření nejlepší?

Různé barvy čoček jsou v různých podmínkách lepší, šedé polarizační čočky jsou však skvělou univerzální volbou. Šedé čočky nabízejí věrné vnímání barev a redukci světla za jasných nebo zatažených dnů. Za špatných světelných podmínek se dobře osvědčují hnědé nebo jantarové polarizační čočky, protože poskytují kontrast a zároveň ochranu.

Jaké jsou nevýhody polarizovaných brýlí?

Největší nevýhodou polarizačních slunečních brýlí je jejich vliv na schopnost číst LCD displeje. Mohou zkreslovat zobrazení na vyhledávačích ryb, GPS, elektronických kompasech a radarech. Polarizační čočky vám umožní lépe vidět pod vodní hladinu, mohou však být nepohodlné, pokud často používáte digitální displeje


Přečtěte si více

Zajímáte se o jiné sporty? Podívejte se na další sluneční brýle na horské kolo.

Nenechte si ujít nic důležitého.

Přihlaste si náš e-mailový zpravodaj!

Komentáře

    Žádný dotaz...

    Údaje označené * jsou povinné

    Nejprodávanější produkty