Slevy na sportovní sluneční brýle 🔥

Přihlášení

Nejlepší golfové sluneční brýle v roce 2024

Jakub Odcházel, DiS.

Z lékařského hlediska zkontroloval/a Jakub Odcházel, DiS., Vedoucí sítě optik , dne 24. 3. 2023. Napsal/a Lentiamo

Obsah

Všichni vědí, že správné vybavení může vaši golfovou hru ovlivnit. Důležitou roli hrají hole, odpaliště, míčky a rukavice. Golfové sluneční brýle jsou důležitým doplňkem, na kterém záleží více, než si myslíte.

Sluneční brýle jsou nenahraditelným pomocníkem při ochraně očí před škodlivými slunečními paprsky. Mohou také snížit obtěžující oslnění a zvýšit kontrast mezi míčkem a okolím.

Odborníci na brýle z Lentiamo pro vás shromáždili sedm nejlepších doporučení na golfové sluneční brýle. Přečtěte si o jejich výhodách a nevýhodách, poznejte klíčové vlastnosti a zvažte odpovědi na některé často kladené otázky.

Jak jsme vybrali nejlepší golfové sluneční brýle...

  • Průzkum - Prozkoumali jsme konstrukce obrouček, materiály čoček a další faktory, abychom zvážili výhody a nevýhody každého z nich. Podívali jsme se na oblíbené značky a produkty, abychom zjistili, co je pro golfisty nejlepší.
  • Hodnocení zákazníků - Podívali jsme se na naše nejprodávanější modely, abychom zjistili, jaké značky a modely zákazníci milují, k jakým se přiklání a jaké skutečně nosí.
  • Schválení optometristou - Optometristé z Lentiamo nabídli své odborné názory na nejlepší čočky, materiály a designy sportovních slunečních brýlí.

Nejlepší golfové sluneční brýle

dvě osoby hrající golf se slunečními brýlemi

Zde jsou naše tipy na nejlepší sluneční brýle pro vaši golfovou hru. Začněme!

7. Arnette Fastball

Sluneční brýle Arnette Fastball mají sportovní vzhled a působivé vlastnosti. Tyto brýle jsou ideální pro dlouhé dny na slunci. Zamilujete si jejich lehkou konstrukci a hladké plastové obroučky.

Výhody

  • Čočky odolné proti nárazům a poškrábání
  • 100% ochrana před UV zářením
  • Odolné pouzdro a čisticí hadřík součástí balení

Nevýhody

  • Modré čočky neposkytují vysoký barevný kontrast proti jasné modré obloze

6. Smith Hookshot

Sluneční brýle Hookshot od firmy Smith vám pomohou sledovat trajektorii míčku v různých světelných podmínkách. Mají klasický tvar obrouček a neutrální černý design.

Výhody

  • Čočky ChromaPop zvyšují kontrast a přirozené barvy, aby vynikly detaily
  • Antireflexní vrstva a ochrana proti rozmazávání
  • Univerzální styl na hřiště i mimo něj

Nevýhody

  • Omezená možnost nastavení

5. Evil Eye Vizor

Evil Eye Vizor jsou vynikající volbou pro každého hráče golfu. Tyto nastavitelné sluneční brýle jsou navrženy speciálně pro náročné sportovní podmínky. Pot, vítr, prach, déšť ani sluneční světlo jim nemohou konkurovat.

Výhody

  • Trakční protiskluzové úchyty na spáncích pro pohodlné nošení
  • Měkká nastavitelná sedílka, která se přizpůsobí tvaru nosu
  • Kontrastní technologie LST (Light Stabilizing Technology) optimalizuje intenzitu světla pro neutrální vnímání barev a vysoký kontrast

Nevýhody

  • Větší velikost čoček nemusí být pro někoho vhodná

4. Nike Windstorm

Sluneční brýle Nike jsou spolehlivými pomocníky mnoha sportovců. Stylový design a kvalitní konstrukce si získávají své nositele rok co rok. Nike Windstorm se vyznačují tenkým rámem s přidaným barevným nádechem.

Výhody

  • Obroučky odolné proti prasknutí s jemnými větracími otvory pro lepší prodyšnost a menší zamlžování během aktivit
  • Červené čočky pro zvýšení kontrastu odstínů zelené barvy
  • Skvěle se hodí pro hraní ve stínu i na slunci

Nevýhody

  • Červené čočky se nedoporučují pro činnosti jako řízení vozidel

3. Oakley Flak 2.0 XL

Brýle Oakley Flak, oblíbené mezi mnoha golfisty, nabízejí vynikající provedení a jsou vybaveny nejmodernějšími technologiemi čoček. Vzhledem k vyšší ceně a výrazně sportovnímu stylu jsou na třetím místě našeho seznamu oblíbených brýlí.

Výhody

  • Čočky HDO (High Definition Optics) eliminují zvětšení a zkreslení obrazu
  • Čočky Oakley Prizm zlepšují barvy a kontrast, abyste lépe viděli detaily
  • Systém 3-Point Fit rovnoměrně rozkládá hmotnost obrouček pro větší pohodlí

Nevýhody

  • Zrcadlová vrstva na čočkách není ideální pro tmavé dny nebo večery

Koupit Oakley Flak 2.0 XL

Věděli jste, že? Společnost Oakley vyvinula nejmodernější technologii Prizm speciálně pro maximální ostrost vidění. Tato technologie zlepšuje barevný kontrast a jasnost za různých světelných a povětrnostních podmínek, což vede k lepšímu vidění a vnímání celkové hloubky.


2. Quiksilver Carpark

Tyto brýle od značky Quiksilver mají vysoce kvalitní čočky se 100% ochranou a skvělou optickou funkcí. Obroučky jsou odolné a zároveň stylové, ideální pro čas strávený na hřišti i mimo něj. Náš výběr číslo dvě je vybaven žlutými čočkami pro ostřejší obraz, vyšší kontrast a vlastnosti zvýrazňující barvy.

Výhody

  • Lehké, žluté čočky CR-39 zvyšují jasnost a barevný kontrast pro lepší vidění
  • Všestranná a zároveň odolná konstrukce pro sport a rekreaci
  • Jemný oválný design pro pohodlné a stylové nošení

Nevýhody

  • Nelze nastavit

Koupit Quiksilver Carpark

Profesionální tip: Optometristka Eliška z Lentiamo doporučuje nosit golfové sluneční brýle se žlutými skly. Žluté čočky filtrují modré světlo a zvyšují kontrast na hřišti. S těmito čočkami můžete snadno sledovat svůj míček na obloze, na fairwayi i v soutěži o pohár.


1. Oakley Holbrook

Naše jednička mezi nejlepšími golfovými slunečními brýlemi jsou Oakley Holbrook. Tento model jsme vybrali pro jeho všestrannost, odolnost a kvalitní optiku. Tyto sluneční brýle lze nosit na hřišti i mimo něj. Hnědé čočky jsou oblíbené u golfových fanoušků pro poskytovanou ostrost vidění a přesné zobrazení barev za všech podmínek.

Výhody

  • Hnědé čočky s technologií Prizm zvyšují a zlepšují kontrast barev
  • Čočky HDO (High Definition Optics) eliminují zvětšení a zkreslení obrazu
  • Univerzální styl pro sport i volný čas

Nevýhody

  • Vyšší cena

Co by měly poskytovat dobré golfové sluneční brýle?

tři lidé hrající golf se slunečními brýlemi a golfovými vaky

Lehký rám

Mnoho sportovních slunečních brýlí jsou vyrobeny z moderního polykarbonátu nebo vysoce kvalitních plastů. Tento materiál je lehký a odolný, takže je ideální pro pohodlné celodenní nošení. Mezi další oblíbené materiály pro obroučky slunečních brýlí patří nylon, titan a berylium.

Těžké sluneční brýle mohou zatěžovat nos, uši a obličej. To může po delší době nošení způsobit nepříjemné pocity.

Ochrana proti UV záření

Ochrana před ultrafialovým zářením je pro golfisty nezbytná. Sluneční brýle by měly nabízet vysokou ochranu proti UV záření pro slunečné i zamračené dny. Hledejte golfové sluneční brýle, které chrání před UVA i UVB zářením.

Pohodlné nošení

Komfort nošení jakýchkoli slunečních brýlí často závisí na individuálních preferencích. Správnou velikosti obrouček je také třeba vzít v úvahu. Brýle, které dobře drží na svém místě a nekloužou, bývají pohodlnější.

Zatímco lehká obroučka a správné materiály jsou nedílnou součástí pohodlného nošení, výběr správných slunečních brýlí pro váš tvar obličeje může také zabránit případnému nekomfortu. Pokud se více potíte nebo máte citlivou pokožku, možná zjistíte, že některé materiály fungují lépe než jiné.

Gumové úchyty

Úchyty ovlivňují pohodlí i stabilitu slunečních brýlí. Tato funkce zajišťuje, že vaše brýle zůstanou co nejdéle na svém místě. Gumové úchyty jsou obvykle umístěny na stranicích. Některé specializované sportovní sluneční brýle mají pogumované nosníky pro větší bezpečnost a pohodlí.

Někteří zákazníci se rozhodnou upustit od pogumovaných stranic a raději dávají přednost vzhledu.

Zrcadlová vrstva

Zrcadlové sluneční brýle jsou opatřeny reflexní vrstvou, která je použita na vnější straně některých čoček. Ta účinně odráží sluneční světlo a snižuje tak jeho intenzitu a množství, které prochází k očím. Ačkoli může být výhodou v jasném prostředí, zrcadlová vrstva výrazně ztmavuje okolí, což může mít vliv na vaše vidění v tmavých oblastech.

Zrcadlové a polarizační sluneční brýle pro golf mají své výhody, jako je redukce oslnění a vysoká odolnost. Protože zrcadlové nebo polarizační čočky účinně odrážejí světlo a snižují oslnění, jsou obzvláště užitečné, pokud hrajete golf v blízkosti vody.

Zabarvené čočky (sluneční brýle s tónovanými skly)

Výběr správné barvy čoček slunečních brýlí může ovlivnit ostrost vidění a vnímání během hry. Pro dosažení co nejlepšího výkonu by golfové sluneční brýle měly zvýšit kontrast a zlepšit vnímání hloubky.

  • Hnědá skla – Hnědé čočky nebo měděné barvy jsou mezi golfisty velmi oblíbené. Mají schopnost zvýšit kontrast a zároveň věrně vykreslit barvy. Na hřišti hnědé čočky usnadňují rozpoznání míčku na obloze nebo fairwayi.
  • Šedá skla – Černé nebo šedé čočky jsou univerzální a nabízejí věrné vnímání barev. Jsou užitečné za slunečných nebo zamračených dnů a účinně snižují oslnění. Pokud jde o další vlastnosti, šedé čočky výrazně nezvyšují kontrast.
  • Červená skla – Růžové nebo červené čočky zvyšují ostrost vidění a nabízejí úžasný barevný kontrast se žlutou a zelenou barvou. Umožňují snadněji vidět detaily trávníku, takže můžete lépe číst green při puttování.
  • Žlutá skla – Zlaté nebo žluté čočky skvěle kontrastují s modrou oblohou. Světlá barva také účinně snižuje intenzitu světla a oslnění v zamračených dnech.

Závěrem od Lentiamo

Pokud jde o nejlepší golfové sluneční brýle, jsou jasnost, pohodlí a ochrana proti UV záření samozřejmostí. Výběr nejlepších slunečních brýlí pro golfisty nakonec vždy závisí na osobních preferencích.

Možná zjistíte, že nastavitelné obroučky nebo polarizační čočky jsou nezbytnou výbavou. Mějte na paměti, že při hledání ideálního modelu se můžete dopouštět pokusů a omylů. Doufáme, že vás tento průvodce nasměruje správným směrem!

Často kladené otázky

Mohu při hraní golfu nosit sluneční brýle?

Ačkoli jejich nošení není v profesionálním golfovém světě příliš populární, sluneční brýle přinášejí golfistům na hřišti výhody. Ochrana před UV zářením je číslo jedna. Správné brýle mohou také omezit oslnění a odrazy světla, což usnadňuje a zpříjemňuje hru od časného rána do podvečera.

Jak mám čistit golfové sluneční brýle?

Při čištění brýlí vždy dodržujte jednoduchý postup. Po umytí rukou opláchněte golfové brýle pod vodou, abyste z nich odstranili prach a nečistoty. V případě potřeby použijte jemné tekuté mýdlo nebo speciální spreje na brýle. Osušte je čistým hadříkem z mikrovlákna a zkontrolujte, jak vypadají!

Umazané nebo špinavé sluneční brýle mohou negativně ovlivnit vaši hru. I když může být lákavé použít golfový ručník k rychlému otření čoček, nepokoušejte se o to! Odstranění škrábanců z brýlí není možné. Správné čištění slunečních brýlí vám pomůže udržet je déle v perfektním stavu.

Jaké jsou nejlepší sluneční brýle na golf?

Golfové sluneční brýle by měly poskytovat vysokou ochranu proti UV záření a nabízet golfistům jasné vidění bez zkreslení. Měly by být pohodlné a vyrobené z odolných materiálů. Skvělé jsou funkce jako hydrofobní vrstvy, které pomáhají udržet čočky déle čisté.

 

Mám si koupit polarizační sluneční brýle na golf?

Polarizační sluneční brýle sice mohou být při golfu užitečné, ale nejsou vždy nezbytné. Je třeba si uvědomit, že polarizační čočky mohou mírně změnit vidění a ovlivnit vnímání hloubky. Mohou se však hodit, pokud hrajete na hřišti s vodními překážkami nebo písečnými pastmi, protože mají schopnost snižovat oslnění.

Volba polarizačních slunečních brýlí během golfu je nakonec otázkou osobních preferencí a pohodlí.


Přečtěte si více

Zajímáte se o jiné sporty? Podívejte se na sportovní sluneční brýle na turistiku ještě dnes.

  • Nejlepší turistické sluneční brýle

Nenechte si ujít nic důležitého.

Přihlaste si náš e-mailový zpravodaj!

Komentáře

    Žádný dotaz...

    Údaje označené * jsou povinné

    Nejprodávanější produkty